Into the Wild- Drenthe - Katrien de Jong

Zit je vast in je werk of relatie? Draai je telkens dezelfde rondjes in je gedachten?

Kom mee op mee op deze bezinningstocht door Zuidwest-Drenthe! 

Wat gaan we doen?

Twee dagen een flinke tocht lopen, bijna wildkamperen, fikkie stoken, koken op het vuur en slapen in een tentje. Telefoon uit, natuur aan! En dat in combinatie met individuele gesprekken, oefeningen met de groep of in tweetallen, stiltewandelingen en veel ruimte voor jou. Zodat je afstand kunt nemen van je dagelijks leven en met nieuwe inzichten weer thuis komt. 

  Je gaat mee als je:

  • met vragen rondloopt waar je met je hoofd niet uitkomt;
  • het gevoel hebt vast te zitten in je werk en/of relatie;
  • het geen probleem vindt om buiten te plassen;
  • affiniteit hebt met de natuur, zuinig op haar bent en graag van haar wilt leren;
  • je telefoon twee dagen kunt missen (in ieder geval uit hebt staan tijdens het lopen);
  • in fysiek normale tot goede conditie verkeerd en bereid bent ongeveer twintig kilometer per dag te lopen (geen haast!)
  Into the Wild - Katrien de Jong

  “De expeditie heeft mij weer laten voelen waar het leven voor mij over gaat, en heeft mij laten voelen dat ik leef. Het was eenvoud, licht, plezier, spelen, mooie gesprekken, kracht, vuur, energie, natuur, aarde, vrijheid, verbondenheid, warmte, en dat allemaal in 31 uur. Trail magic, supergaaf!” Sylvia

  Praktische informatie:

  • Data: 10 en 11 juli 2021
  • Prijs: €295,00 (BTW vrij).
  • Inclusief accommodatie / thee bij begin  / avondeten / individuele en groepsbegeleiding onderweg van Katrien / Human Design profiel en korte uitleg.
  • Vooraf doen we een telefonische intake zodat we kunnen kijken of deze tocht geschikt is voor je. 
  • Start om 09:30 met koffie en thee nabij Havelte, Drenthe.
  • We lopen per dag ongeveer 20-22 kilometer en hebben geen haast! Klinkt misschien als veel, maar is voor iedereen met een normale conditie te doen. Je lijf voelen aan het eind van de dag is part of the deal :).
  • Bagage draag je zelf. Gaat dit vanwege fysieke redenen niet, bel dan even om te overleggen.
  • Het is fijn als je eigen kampeerspullen hebt of bij vrienden/familie kunt lenen. Als je spullen mist voel je welkom om even te overleggen, voor een kleine bijdrage heb ik nog van alles wat je kunt gebruiken.
  • In maart / april kan het fris zijn ’s nachts dus zorg voor volgende warme spullen.
  • Lunch en ontbijt neem je zelf mee.
  • We kamperen in de fijne achtertuin bij Mieke. Hier is het basic. Koude buitendouche, klein composttoilet buiten en wasbakje met koud water. Wel met kampvuur en tussen de appelbomen.
  • De wandelingen zijn grotendeels onverhard maar op beide dagen zit er ook een stuk bij langs kleine weggetjes. Op deze manier koppelen we de natuurgebieden.
  • Vanwege de huidige corona omstandigheden gaan we met een kleine groep, van maximaal drie deelnemers. Iedereen slaapt in zijn/haar eigen tent. Mocht het zo zijn dat je vanwege symptomen of quarantaine niet mee kunt dan kun je zonder kosten annuleren. Ook als ik vanwege dezelfde omstandigheden niet meekan krijg je de betaling terug gestort.

  “De twee dagen ‘Into the Wild’ brachten mij niet alleen een mooie tocht, weer een fijne verbinding met mezelf en de natuur, maar liet me ook inzien wat voor mij belangrijk is. Het her-innerde me wat goed voor me is. Daar kon ik oa voelen en ervaren wie ik van binnen ben. Die re-mind-er is zo ontzettend waardevol.” Heleen

  Wat gaat Into the Wild je brengen?

  • nieuwe inzichten uit gesprekken, oefeningen en door het zijn in de natuur;
  • lucht en ruimte in je gedachten;
  • ontspanning door de inspanning;
  • voelen wat écht belangrijk voor je is;
  • een basic kampeer ervaring, met koken boven het vuur;
  • een avondje staren in de vlammen;
  • een prachtige wandeltocht door Zuidwest-Drenthe;
  • een flinke wandeltocht die je gaat voelen in je lijf;
  • het gevoel dat je een week bent weggeweest!

  Je hoeft nergens aan te denken, alles is geregeld. Je hoeft alleen maar ja te zeggen, je rugtas in te pakken en mee te komen!

  “Wat een ongelofelijk reis naar binnen met hele fijne begeleiding. Door de fysieke uitdaging af te wisselen met 1 op 1 gesprekken en gezamenlijke oefeningen ontstaat in korte tijd zoveel diepgang, vertrouwen en weer lucht in gedachtenkronkels dat het lijkt alsof je een week op retraite bent weggeweest. Een aanrader voor iedereen die even vastzit!” Melina

  Waarom zou je dit doen?

  Je wilt niet langer vastzitten in je hoofd. Je wilt graag weer lucht en ruimte en voelen waar het nu écht om gaat voor je. Voelen welke keuzes je mag gaan maken, voelen hoe je in beweging kunt komen en wat je tegenhoud om dat te doen.

  Door je onder te dompelen in de natuur, los te koppelen van je dagelijks leven en je telefoon krijg je de kans om vanuit een nieuwe perspectief naar je leven te kijken. 

  Dit is veel meer dan een lekker kampeertripje. Dit gaat over jou, wie jij ten diepste bent en waar jij naar verlangt. Het gaat over verbinding maken met de natuur, de elementen en hierdoor ook met jezelf.

  “Katrien verstaat de kunst om er nadrukkelijk te zijn, op de juiste momenten onzichtbaar te zijn, en dan ook weer op precies het juiste moment, die hand op m’n rug te leggen als troost en steun. Het is ongelooflijk hoe ze dat aanvoelt. Heb vaak gedacht: met Katrien wil ik wel om de aarde heen wandelen.” Jan

  FAQ

  Ik heb geen eigen uitrusting, kan ik dit lenen?

  Wij hebben een aantal items die je voor een kleine bijdrage kunt huren. Ook is het een goed idee om eerst even bij familie en vrienden rond te vragen. Vaak kom je dan al een heel eind. Laat het vooral geen belemmering zijn, bel me gerust om te overleggen. 

  Wat moet ik meenemen?

  Je draagt zelf je eigen rugzak met hierin een tentje, slaapzak, matje, je kleding en persoonlijke spullen. Verder ontbijt voor en lunch voor twee dagen, water, een notitieboekje, zonnebrand crème en overige toiletartikelen. Mocht dit echt niet lukken qua fysieke omstandigheden neem dan even contact met me op om te overleggen. Uiterlijk een week voor vertrek ontvang je een e-mail met alle informatie die je nodig hebt voor de tocht. 

  Hoe ver gaan we lopen?

  Dit varieert een beetje van de tocht, het weer en hoe het met iedereen gaat. Het is tussen de 20 en 22 kilometer per dag. Zonder haast. We hebben de hele dag de tijd om te genieten van de mooie plekjes onderweg. 

  Moet ik een goede conditie hebben?

  Iedereen die regelmatig wandelt of sport moet dit kunnen doen. Wel is het belangrijk dat je niet aan het herstellen bent van een blessure of momenteel een blessure hebt. En je kunt natuurlijk zelf  een beetje trainen met lopen met rugzak in de weken voor de tocht. 

  Wat gebeurt er als ik niet mee kan vanwege corona?

  Als je zelf corona hebt of in quarantaine moet dan kun je kosteloos annuleren of meegaan op een andere datum. Als ik corona mocht hebben of in quarantaine moet dan prikken we een andere datum. Als de regelgeving deze tochten met vier personen niet meer toestaat dan stellen we de tocht uit en gaan we op een andere datum.

  In hoeverre wordt er rekening gehouden met de corona maatregelen?

  We zijn met maximaal vier personen en lopen in tweetallen of alleen. En we zijn gedurende de hele tocht in de buitenlucht, dus genoeg ventilatie. 

  Wat als ik geen vraag of intentie heb?

  Deze tochten zijn bedoeld als toffe wandeltochten met een diepere laag. Het idee is dat iedereen die mee gaat een vraag of intentie heeft. Dit kan zo simpel zijn als behoefte hebben aan ruimte voor jezelf. Uiteindelijk is het aan jou wat je uit de tocht wilt halen. Er is ruimte voor individuele coaching en/of een oefening met de groep, maar dit hoeft niet. Je kunt tijdens de tocht voelen wat je nodig hebt. En het kan ook zijn, dat het lopen en zijn in de natuur al helemaal genoeg is.

  Door “het aanwezig zijn” van Katrien, durfde ik te voelen wat er gevoeld mocht worden. Mijn hoofd kwam tot rust en mijn lijf was aanwezig. Ik heb op momenten mogen ervaren wie ik werkelijk ben. Ik heb Katrien ervaren als heel veilig. Kon volledig mijzelf zijn, waardoor ik durfde te voelen wat er te voelen viel. Katrien is aanwezig. Ze sluit zo natuurlijk aan, stemt af, weet precies wanneer wel of niet iets te zeggen. Alles, werkelijk alles wát ze zei had zin, hielp me om de weg naar binnen te vinden.” Tineke

  Met wie ga je op pad? 

  Ik ben een buitenmens en heb de afgelopen tien jaar de belangrijkste keuzes van mijn leven gemaakt in de natuur. Met mij heb je een stevig persoonlijkheid naast je, waar je op kunt vertrouwen. Ik zie je, hoor je en loop naast je. Met ruime ervaring als reisbegeleider, reisorganisator en buitencoach.

  Ik neem je buiten mee naar binnen. Ik laat je de kracht en wijsheid van de natuur ervaren zodat jij de flow van het leven opnieuw gaat voelen. Opnieuw ja! Die flow is alláng aanwezig in jou. Ze wil aangewakkerd en herinnerd worden, zodat jij je leven gaat leven zoals het bedoeld is voor jou. Zodat jij ontdekt wat er ook alweer belangrijk voor je was. Dit is ook míjn reis en ik maak ‘m nu met liefde samen met jou!

  Natuurlijk wil je weten met wie je in zee gaat. Ik rondde in 2014 de HBO opleiding tot Outdoor Life Coach af en werk sindsdien al buitencoach en organisator van bezinningsreizen en wandeltochten. Ik heb tien jaar gewoond en gewerkt in Ecuador als reisbegeleider, reisorganisator & hostel eigenaar.

  Wandelen en lange trektochten maken zijn mijn passie en de afgelopen jaren heb ik in Europa met zoon en lief diverse tochten gelopen in combinatie met wildkamperen.

  Ik heb een bak aan mensenkennis en levenservaring en veel kennis op gedaan van verschillende stromingen zoals: sjamanisme, zijnsoriëntatie, mindfulness, Human Design en voice dialogue. Ik werk graag met een lach, soms een tikje confronterend. 

  Als je met mij mee naar buiten gaat dan hoef jij alleen maar je rugzak in te pakken. Ik zorg voor de rest. Kom je mee op avontuur? 

  Ons avontuur begint natuurlijk met kennismaken, ik ga graag met je in gesprek.

  Katrien de Jong - Bezinningsreizen Ecuador