Into the Wild - Schiermonnikoog - Katrien de Jong

Into the Wild – Schiermonnikoog is drie dagen lopen door de pachtige natuur van Schiermonnikoog. Kamperen op de camping, back to basic. Potje koken op de gasbrander. Hele dag buiten struinen en als je durft in je nakie in de koude zee springen.

Wat gaan we doen? Lekker ver lopen, beetje afzien, mooie gesprekken, verbinding met de natuur. We laten onstaan wat er mag ontstaan. Dat kan een één-op-één gesprek zijn, lekker samen lachen, een ritueel met de groep, een opstelling. Wat er ook maar nodig is. Telefoon uit, natuur aan! En ruimte, heel veel ruimte. Voor jou!

Je gaat mee als je:

 • verlangt naar een reset in deze pittige tijden;
 • met vragen rondloopt waar je met je hoofd niet uitkomt;
 • voor een uitdaging staat die ruimte nodig heeft, of jij hebt gewoon ruimte nodig;
 • bereid bent tot zelfreflectie en open staat voor nieuwe inzichten;
 • het geen probleem vindt om buiten te plassen;
 • affiniteit hebt met de natuur, zuinig op haar bent en graag van haar wilt leren;
 • zin hebt in een tof buitenavontuur;
 • je telefoon drie dagen kunt missen (in ieder geval uit hebt staan tijdens het lopen);
 • in fysiek normale tot goede conditie verkeerd en bereid bent twintig kilometer per dag te lopen (geen haast!).
 • eigen kampeeruitrusting hebt, of deze kunt lenen (mocht dit niet lukken dan zijn er spullen te huur voor een kleine bijdrage).

 

Into the Wild Schiermonnikoog - Katrien de Jong

“De expeditie heeft mij weer laten voelen waar het leven voor mij over gaat, en heeft mij laten voelen dat ik leef. Het was eenvoud, licht, plezier, spelen, mooie gesprekken, kracht, vuur, energie, natuur, aarde, vrijheid, verbondenheid, warmte, en dat allemaal in 31 uur. Trail magic, supergaaf! Sylvia

Praktische informatie: 

 • Data: 25/26/27 juni (drie plekken beschikbaar).
 • Prijs: €395,00 (BTW vrij). Inclusief slapen op de camping / welkomst koffie/thee op de boot naar Schier / individuele en groepsbegeleiding van Katrien. Exclusief boot naar Schier €17,05, maaltijden & overige drankjes, fietshuur ($8,00), douchemuntjes).
 • Na je aanmelding hebben we een telefonisch intakegesprek zodat we kennis kunnen maken en je reden om mee te gaan met deze tocht kunnen bespreken. Uiteraard kun je dan ook al je vragen stellen. Samen besluiten we in dit gesprek of deze tocht geschikt voor je is.
 • Start om 09:30 in de haven van Lauwersoog, terug met de boot van 16:30 op zondag.
 • We lopen per dag waarschijnlijk wel rond de 20 kilometer. Zonder haast en kijkend naar het weer en onze behoeftes. Klinkt misschien als veel, maar is voor iedereen met een normale conditie te doen. Je lijf voelen aan het eind van de dag is part of the deal :).
 • Je zorgt voor je eigen uitrusting of misschien kun je dit van iemand lenen. Mocht je er niet uitkomen dan is er uitrusting te huur voor een kleine bijdrage.
 • Je draagt je eigen bagage naar de camping, daar gaan we lopend heen, lekker struinen langs de dijk. Gaat het echt niet, dan kun je dit laten bezorgen op de camping. Tijdens de wandeltochten draag je je eigen dagrugzak met spullen en eten voor de dag.
 • Het kan nog fris zijn ‘s nachts dus zorg voor volgende warme spullen.
 • De maaltijden regel je zelf. We koken lekker buiten en je hebt dus ook een brander, pannetje etc nodig. Voor de eerste dag en avond neem je eten mee, de rest regelen we ter plekke.  
 • We kamperen op Camping Seedune. Met warme douche! In het voorseizoen kun je hier niet binnen zitten, dus we zijn aangewezen op onze tentjes.
 • Vanwege de huidige corona omstandigheden gaan we met een kleine groep, van maximaal drie deelnemers. Als het kan met meer mensen blijft de groep klein met max. vijf deelnemers. Onderweg houden we afstand als dat nog nodig is. Iedereen slaapt in een eigen tent. Mocht het zo zijn dat je vanwege symptomen of quarantaine niet mee kunt dan kun je zonder kosten annuleren. Ook als ik vanwege dezelfde omstandigheden niet meekan krijg je de betaling terug gestort.

“De twee dagen ‘Into the Wild’ brachten mij niet alleen een mooie tocht, weer een fijne verbinding met mezelf en de natuur, maar liet me ook inzien wat voor mij belangrijk is. Het her-innerde me wat goed voor me is. Daar kon ik oa voelen en ervaren wie ik van binnen ben. Die re-mind-er is zo ontzettend waardevol.” Heleen

Wat gaat Into the Wild je brengen?

 • een toffe buitenervaring met gelijkgestemden;
 • mooie gesprekken;
 • een prachtige wandeltochten over Schiermonnikoog.
 • een basic kampeer ervaring;
 • nieuwe inzichten uit individuele gesprekken en door het zijn in de natuur;
 • mooie oefeningen om samen doen als het moment er om vraagt;
 • kennismaking met Human Design;
 • ontspanning door de inspanning;
 • ruimte in je hoofd voor nieuwe inspiratie;
 • het gevoel dat je een week bent weggeweest!

Je hoeft nergens aan te denken, alles is geregeld. Je hoeft alleen maar ja te zeggen, je tas in te pakken en mee te komen!

Into the Wild Schiermonnikoog - Katrien de Jong

“Het weekend ‘into the wild’ was een hele fijne ervaring voor mij. Het was voor mij compleet uit mijn comfortzone maar het vertrouwen wat Katrien mij bood, maakte dat ik dit aandurfde. Al met al heeft het weekend mij enorm veel voldoening gegeven. En de begeleiding was in alle opzichten goed te noemen, vanaf de voorbereiding t/m de nazorg.” Els

Waarom zou je dit doen?

Het is tijd er even uit te gaan. Tijd voor jezelf te nemen. Ruimte voor jezelf te nemen. De wind in je haren te voelen en de zon op je huid. Je hoofd leegmaken. Vanuit een nieuw perspectief naar je leven kijken.

We leven in hectische tijden en daarin is het nodig om af en toe even los te koppelen.  Afstand te nemen van alles wat er speelt in het dagelijks leven. Afstand te nemen van je telefoon. En je even onder te dompelen in de natuur, waar het gaat over basics.

Een tikje afzien, fysiek moe zijn van het lopen, je eigen slaapplek opzetten, samen eten maken, in koud water springen. Voelen dat je leeft! En opnieuw voelen en ontdekken wat er écht belangrijk voor je is.

“Katrien verstaat de kunst om er nadrukkelijk te zijn, op de juiste momenten onzichtbaar te zijn, en dan ook weer op precies het juiste moment, die hand op m’n rug te leggen als troost en steun. Het is ongelooflijk hoe ze dat aanvoelt. Heb vaak gedacht: met Katrien wil ik wel om de aarde heen wandelen.” Jan

FAQ

Ik heb geen eigen uitrusting, kan ik dit lenen?

Wij hebben een aantal items die je voor een kleine bijdrage kunt huren. Ook is het een goed idee om eerst even bij familie en vrienden rond te vragen. Vaak kom je dan al een heel eind. En op marktplaats is ook prima kampeeruitrusting te vinden.

Wat moet ik meenemen?

Je draagt zelf je eigen rugzak met hierin een tentje, slaapzak, matje, je kleding en persoonlijke spullen. Verder lunch, avondeten en ontbijt, de rest van de maaltijden regelen we ter plekke. Zorg ook voor een kleine dagrugzak om op Schier te gebruiken. De uitgebreide packlist krijg je voor vertrek. Mocht het echt niet lukken je spullen zelf te dragen qua fysieke omstandigheden neem dan even contact met me op om te overleggen. Uiterlijk een week voor vertrek ontvang je een e-mail met alle informatie die je nodig hebt voor de tocht.

Hoe ver gaan we lopen?

Dit varieert een beetje van de tocht, het weer en hoe het met iedereen gaat. Het is tussen de 15 en 20 kilometer per dag. Zonder haast. We hebben de hele dag de tijd om te genieten van de mooie plekjes onderweg. 

Moet ik een goede conditie hebben?

Iedereen die regelmatig wandelt of sport moet dit kunnen doen. Wel is het belangrijk dat je niet aan het herstellen bent van een blessure of momenteel een blessure hebt. 

Wat gebeurt er als ik niet mee kan vanwege corona?

Als je zelf corona hebt of in quarantaine moet dan kun je kosteloos annuleren of meegaan op een andere datum. Als ik corona mocht hebben of in quarantaine moet dan prikken we een andere datum. Als de regelgeving deze tochten met vier personen niet meer toestaat dan stellen we de tocht uit en gaan we op een andere datum.

In hoeverre wordt er rekening gehouden met de corona maatregelen?

We zijn met maximaal vier personen en lopen in tweetallen of alleen. En we zijn gedurende de hele tocht in de buitenlucht, dus genoeg ventilatie. 

Wat als ik geen vraag of intentie heb?

Deze tochten zijn bedoeld als toffe wandeltochten met een diepere laag. Het idee is dat iedereen die mee gaat een vraag of intentie heeft. Dit kan zo simpel zijn als behoefte hebben aan ruimte voor jezelf of er even helemaal uit willen zijn. Uiteindelijk is het aan jou wat je uit de tocht wilt halen. Er is ruimte voor individuele coaching en/of een oefening met de groep, maar dit hoeft niet. Je kunt tijdens de tocht voelen wat je nodig hebt. En het kan ook zijn, dat het lopen en zijn in de natuur al helemaal genoeg is.

Door “het aanwezig zijn” van Katrien, durfde ik te voelen wat er gevoeld mocht worden. Mijn hoofd kwam tot rust en mijn lijf was aanwezig. Ik heb op momenten mogen ervaren wie ik werkelijk ben. Ik heb Katrien ervaren als heel veilig. Kon volledig mijzelf zijn, waardoor ik durfde te voelen wat er te voelen viel. Katrien is aanwezig. Ze sluit zo natuurlijk aan, stemt af, weet precies wanneer wel of niet iets te zeggen. Alles, werkelijk alles wát ze zei had zin, hielp me om de weg naar binnen te vinden.” Tineke

Met wie ga je op pad? 

Ik ben een buitenmens en heb de afgelopen tien jaar de belangrijkste keuzes van mijn leven gemaakt in de natuur. Met mij heb je een stevig persoonlijkheid naast je, waar je op kunt vertrouwen. Ik zie je, hoor je en loop naast je. Met ruime ervaring als reisbegeleider, reisorganisator en buitencoach.

Ik neem je buiten mee naar binnen. Ik laat je de kracht en wijsheid van de natuur ervaren zodat jij de flow van het leven opnieuw gaat voelen. Opnieuw ja! Die flow is alláng aanwezig in jou. Ze wil aangewakkerd en herinnerd worden, zodat jij je leven gaat leven zoals het bedoeld is voor jou. Zodat jij ontdek wat er ook alweer belangrijk voor je was. Dit is ook míjn reis en ik maak ‘m nu met liefde samen met jou!

Natuurlijk wil je weten met wie je in zee gaat. Ik rondde in 2014 de HBO opleiding tot Outdoor Life Coach af en werk sindsdien al buitencoach en organisator van bezinningsreizen en wandeltochten. Ik heb tien jaar gewoond en gewerkt in Ecuador als reisbegeleider, reisorganisator & hostel eigenaar. Ik heb een bak aan mensenkennis en levenservaring en veel kennis op gedaan van verschillende stromingen zoals: sjamanisme, zijnsoriëntatie, mindfulness, Human Design en voice dialogue. Ik werk graag met een lach, soms een tikje confronterend. 

Als je met mij mee naar buiten gaat dan hoef jij alleen maar je rugzak in te pakken. Ik zorg voor de rest. Kom je mee op avontuur? 

De reis begint natuurlijk met een kennismaking, dus je bent van harte welkom om contact met me op te nemen voor een vrijblijvend gesprek. 

 

Katrien de Jong - Bezinningsreizen Ecuador