Into the Wild - Schiermonnikoog - Katrien de Jong

Tijd voor een nieuw avontuur. Een dieper avontuur. Een avontuur voor vrouwen die écht bereid zijn om een laag dieper te duiken in zichzelf en dat buiten in verbinding met de natuur willen ervaren. Zowel fysiek als op het gebied van persoonlijke ontwikkeling.

We gaan vier dagen in de natuur ‘zijn’ op Schiermonnikoog. Buiten leven, kamperen, koken, ver lopen, zwemmen, modder, afzien en dat alles in combinatie met bewustwording en en coaching. Door met de groep samen oefeningen te doen, individuele gesprekken te voeren, door een dag stil te zijn, alleen op je eigen duin te zitten als mini-vision quest en alles wat er verder nog mag ontstaan.

Je gaat mee met Into the Wild Deep Dive als je:

 • bereid bent om diep te duiken in jezelf en klaar bent om de volgende laag af te pellen.
 • eerder stappen hebt genomen op gebied van persoonlijke ontwikkeling, zoals coaching, retraites of therapie. Je bent geen groentje op dit gebied en je wilt verder op avontuur.
 • buiten je comfort zone durft te gaan en in het onbekende wilt stappen.
 • in de spiegel wilt kijken die ik je voor ga houden. Ook als het lastig of confronterend is.
 • weet wat het is om afstanden van twintig kilometer of meer per dag te lopen. En zeker weet dat je dit fysiek aankunt.
 • niet bang bent voor regen, kou, modder, buiten plassen, slapen in een tentje, koken op de brander. 

 

Into the Wild Schiermonnikoog - Katrien de Jong

“De expeditie heeft mij weer laten voelen waar het leven voor mij over gaat, en heeft mij laten voelen dat ik leef. Het was eenvoud, licht, plezier, spelen, mooie gesprekken, kracht, vuur, energie, natuur, aarde, vrijheid, verbondenheid, warmte, en dat allemaal in 31 uur. Trail magic, supergaaf! Sylvia

Praktische informatie 

 

 • Data: 9/10/11/12 september (min drie, max vijf deelnemers).
 • Prijs: €495,00 (BTW vrij). Inclusief slapen op de camping / welkomst koffie/thee op de boot naar Schier / individuele en groepsbegeleiding van Katrien. Exclusief boot naar Schier €17,05 p.p., maaltijden & overige drankjes, fietshuur ($16,00 voor twee dagen), douchemuntjes.
 • Na je aanmelding hebben we een telefonisch intakegesprek zodat we kennis kunnen maken en je reden om mee te gaan met deze tocht kunnen bespreken. Uiteraard kun je dan ook al je vragen stellen. Samen besluiten we in dit gesprek of deze tocht geschikt voor je is.
 • Start om 09:30 in de haven van Lauwersoog, terug met de boot van 16:30 op zondag.
 • We lopen minimaal één dag meer dan twintig kilometer en de andere dagen komen we zeer waarschijnlijk in de buurt. Dit kun je aan en is geen probleem voor je. Bij vroege aanmelding kun je hier ook nog voor trainen natuurlijk. 
 • Dit is geen tocht waarin alles open staat en je zelf kunt kiezen of je meegaat. Het is geen vakantie. Als je meegaat met deze tocht, dan ga je ook écht mee. Betekent ook dat je openstaat voor verassingen, die buiten je comfort zone kunnen liggen.  
 • Je zorgt voor je eigen uitrusting of misschien kun je dit van iemand lenen. Mocht je er niet uitkomen bel me om te overleggen, ik heb spullen te huur voor een kleine bijdrage. 
 • Je draagt je eigen bagage naar de camping, daar gaan we lopend heen, lekker struinen langs de dijk. Tijdens de wandeltochten draag je je eigen dagrugzak met spullen en eten voor de dag.
 • Het kan in september al fris zijn ‘s nachts dus zorg voor volgende warme spullen.
 • De maaltijden regel je zelf. We koken lekker buiten en je hebt dus ook een brander, pannetje etc nodig. Voor de eerste dag en avond neem je eten mee, de rest regelen we ter plekke.  
 • We kamperen op Camping Seedune. Met warme douche, dat dan weer wel :). In het naseizoen kun je hier niet binnen zitten, dus we zijn aangewezen op onze tentjes.
 • We gaan met een kleine groep, van maximaal vijf deelnemers. Iedereen slaapt in een eigen tent. Mocht het zo zijn dat je vanwege Corona niet mee kunt dan kun je zonder kosten annuleren. Ook als ik vanwege dezelfde omstandigheden niet meekan krijg je de betaling terug gestort.

“De twee dagen ‘Into the Wild’ brachten mij niet alleen een mooie tocht, weer een fijne verbinding met mezelf en de natuur, maar liet me ook inzien wat voor mij belangrijk is. Het her-innerde me wat goed voor me is. Daar kon ik oa voelen en ervaren wie ik van binnen ben. Die re-mind-er is zo ontzettend waardevol.” Heleen

Wat gaat Into the Wild Deep Dive je brengen?

 • nieuwe inzichten;
 • het afpellen van een volgende laag;
 • diepe natuurervaringen;
 • emoties die (weer) gaan stromen;
 • verbinding met de natuur, de elementen, jezelf en de mensen om je heen;
 • een basic kampeer ervaring;
 • een fantastisch tof buitenavontuur met gelijkgestemde vrouwen!

Je hoeft nergens aan te denken, alles is geregeld. Je hoeft alleen maar te voelen of je een ja voelt bij het lezen van deze informatie. Misschien een tikje ongemak. Een gevoel van ‘oei dat is spannend’. Als je dat voelt, bel me dan: 06-52862479.

Into the Wild Schiermonnikoog - Katrien de Jong

“Wat een ongelofelijk reis naar binnen met hele fijne begeleiding. Door de fysieke uitdaging af te wisselen met 1 op 1 gesprekken en gezamenlijke oefeningen ontstaat in korte tijd zoveel diepgang, vertrouwen en weer lucht in gedachtenkronkels dat het lijkt alsof je een week op retraite bent weggeweest. Een aanrader voor iedereen die even vastzit!” Melina

Waarom zou je dit doen?

 • Je voelt dat het tijd is om een laag dieper te gaan. Je bent klaar met bepaalde patronen in je leven en je wilt hier meer duidelijk over, je emeer bewust zijn van wat je doet en waar dit vandaan komt.
 • Je hebt zin in een fysieke uitdaging en bent bereid om daarin uit je comfort zone te stappen.
 • Je wilt goed voor jezelf zorgen en dat betekent ruimte nemen voor jezelf. De reis van bewustwording is nooit klaar en dit nieuwe avontuur gaat je mooie inzichten opleveren.
 • Je wilt tot in botten voelen dat je leeft. Dat je in verbinding bent met de natuur, de zee, alle elementen, de mensen om je heen. En vanuit daar opnieuw voelen en ontdekken wat er écht belangrijk voor je is.

“Katrien verstaat de kunst om er nadrukkelijk te zijn, op de juiste momenten onzichtbaar te zijn, en dan ook weer op precies het juiste moment, die hand op m’n rug te leggen als troost en steun. Het is ongelooflijk hoe ze dat aanvoelt. Heb vaak gedacht: met Katrien wil ik wel om de aarde heen wandelen.” Jan

FAQ

Ik heb geen eigen uitrusting, kan ik dit lenen?

Wij hebben een aantal items die je voor een kleine bijdrage kunt huren. Ook is het een goed idee om eerst even bij familie en vrienden rond te vragen. Vaak kom je dan al een heel eind. En op marktplaats is ook prima kampeeruitrusting te vinden.

Wat moet ik meenemen?

Je draagt zelf je eigen rugzak met hierin een tentje, slaapzak, matje, je kleding en persoonlijke spullen. Verder lunch, avondeten en ontbijt, de rest van de maaltijden regelen we ter plekke. Zorg ook voor een kleine dagrugzak om op Schier te gebruiken. De uitgebreide packlist krijg je voor vertrek.  Uiterlijk een week voor vertrek ontvang je een e-mail met alle informatie die je nodig hebt voor de tocht.

Hoe ver gaan we lopen?

Dit varieert een beetje van de tocht, het weer en hoe het met iedereen gaat. Het is tussen de 15 en 25 kilometer per dag. Zonder haast. We hebben de hele dag de tijd om te genieten van de mooie plekjes onderweg. 

Moet ik een goede conditie hebben?

Iedereen die regelmatig lange afstanden wandelt moet dit kunnen doen. Wel is het belangrijk dat je niet aan het herstellen bent van een blessure of momenteel een blessure hebt.

Wat gebeurt er als ik niet mee kan vanwege corona?

Als je zelf corona hebt of in quarantaine moet dan kun je kosteloos annuleren of meegaan op een andere datum. Als ik corona mocht hebben of in quarantaine moet dan prikken we een andere datum. Als de regelgeving deze tochten met vier personen niet meer toestaat dan stellen we de tocht uit en gaan we op een andere datum.

In hoeverre wordt er rekening gehouden met de corona maatregelen?

We zijn met maximaal vier personen en lopen in tweetallen of alleen. En we zijn gedurende de hele tocht in de buitenlucht, dus genoeg ventilatie. 

Wat als ik geen vraag of intentie heb?

De Into the Wild Deep Dive is écht bedoelt voor vrouwen die de diepe in willen gaan. Hier hoort een vraag of intentie bij die je kunt onderzoeken. Het gaat om het bewustwordingsproces, niet een weekendje weg om te resetten en er even uit te zijn. 

Door “het aanwezig zijn” van Katrien, durfde ik te voelen wat er gevoeld mocht worden. Mijn hoofd kwam tot rust en mijn lijf was aanwezig. Ik heb op momenten mogen ervaren wie ik werkelijk ben. Ik heb Katrien ervaren als heel veilig. Kon volledig mijzelf zijn, waardoor ik durfde te voelen wat er te voelen viel. Katrien is aanwezig. Ze sluit zo natuurlijk aan, stemt af, weet precies wanneer wel of niet iets te zeggen. Alles, werkelijk alles wát ze zei had zin, hielp me om de weg naar binnen te vinden.” Tineke

Met wie ga je op pad? 

Ik ben een buitenmens en heb de afgelopen tien jaar de belangrijkste keuzes van mijn leven gemaakt in de natuur. Met mij heb je een stevig persoonlijkheid naast je, waar je op kunt vertrouwen. Ik zie je, hoor je en loop naast je. Met ruime ervaring als reisbegeleider, reisorganisator en buitencoach.

Ik neem je buiten mee naar binnen. Ik laat je de kracht en wijsheid van de natuur ervaren zodat jij de flow van het leven opnieuw gaat voelen. Opnieuw ja! Die flow is alláng aanwezig in jou. Ze wil aangewakkerd en herinnerd worden, zodat jij je leven gaat leven zoals het bedoeld is voor jou. Zodat jij ontdek wat er ook alweer belangrijk voor je was. Dit is ook míjn reis en ik maak ‘m nu met liefde samen met jou!

Natuurlijk wil je weten met wie je in zee gaat. Ik rondde in 2014 de HBO opleiding tot Outdoor Life Coach af en werk sindsdien al buitencoach en organisator van bezinningsreizen en wandeltochten. Ik heb tien jaar gewoond en gewerkt in Ecuador als reisbegeleider, reisorganisator & hostel eigenaar.

Wandelen en lange trektochten maken zijn mijn passie en de afgelopen jaren heb ik in Europa met zoon en lief diverse tochten gelopen in combinatie met wildkamperen.

Ik heb een bak aan mensenkennis en levenservaring en veel kennis op gedaan van verschillende stromingen zoals: sjamanisme, zijnsoriëntatie, mindfulness, Human Design en voice dialogue. Ik werk graag met een lach, soms een tikje confronterend. 

Als je met mij mee naar buiten gaat dan hoef jij alleen maar je rugzak in te pakken. Ik zorg voor de rest. Kom je mee op avontuur? 

Ons avontuur begint natuurlijk met kennismaken, dus je bent van harte welkom  voor een vrijblijvend gesprek!

 

Katrien de Jong - Bezinningsreizen Ecuador