Into the wild - Katrien de Jong

Tijdens de Into the Wild – One day versie maken we een wandeltocht van ongeveer 12 kilometer dwars over het Dwingelderveld. Telefoon uit, natuur aan! Er is ruimte voor individuele gesprekken, een mooie oefening met de groep of in tweetallen, een stiltewandeling, wat er ook maar nodig is. Er is geen plan voor af. Er ontstaat wat nodig is, in het moment. Jij komt mee met een intentie. Een vraag. Een verlangen. Waar je naar gaat kijken vanuit de ruimte van de natuur, vanuit het nu, vanuit verbinding met je lijf.

  Je gaat mee als je:

  • verlangt naar een reset in deze pittige tijden;
  • met vragen rondloopt waar je met je hoofd niet uitkomt;
  • voor een uitdaging staat die ruimte nodig heeft, of jij hebt gewoon ruimte nodig;
  • bereid bent tot zelfreflectie en open staat voor nieuwe inzichten;
  • het geen probleem vindt om buiten te plassen;
  • affiniteit hebt met de natuur, zuinig op haar bent en graag van haar wilt leren;
  • zin hebt in een tof buitenavontuur;
  • je telefoon een dagje kunt missen (in ieder geval uit hebt staan tijdens het lopen);
  • in fysiek normale conditie verkeerd en bereid bent ong. twaalf kilometer per dag te wandelen. 
  Into the Wild - Katrien de Jong

  “De expeditie heeft mij weer laten voelen waar het leven voor mij over gaat, en heeft mij laten voelen dat ik leef. Het was eenvoud, licht, plezier, spelen, mooie gesprekken, kracht, vuur, energie, natuur, aarde, vrijheid, verbondenheid, warmte, en dat allemaal in 31 uur. Trail magic, supergaaf!

  Praktische informatie:

  • Prijs: €145,00 (BTW vrij). Inclusief thee voor onderweg en begeleiding van Katrien.
  • Wanneer: 22/06 (speciaal voor ondernemers)
  • Vooraf krijg je een intake formulier toegestuurd en je kunt me altijd bellen om te overleggen of deze dag geschikt voor je is. 
  • Start om 09:30 met thee nabij Dwingeloo, Drenthe. Afronding rond 16:30.
  • Zorg zelf voor een fijne picknick lunch.
  • Vanwege de huidige corona omstandigheden gaan we met een kleine groep, met minimaal 3 en maximaal vijf deelnemers. Mocht het zo zijn dat je vanwege symptomen of quarantaine niet mee kunt dan kun je zonder kosten annuleren. Ook als ik vanwege dezelfde omstandigheden niet meekan krijg je de betaling terug gestort.

  “De twee dagen ‘Into the Wild’ brachten mij niet alleen een mooie tocht, weer een fijne verbinding met mezelf en de natuur, maar liet me ook inzien wat voor mij belangrijk is. Het her-innerde me wat goed voor me is. Daar kon ik oa voelen en ervaren wie ik van binnen ben. Die re-mind-er is zo ontzettend waardevol.” Heleen

  Wat gaat Into the Wild je brengen?

  • een toffe buitenervaring met gelijkgestemden;
  • mooie gesprekken;
  • een prachtige wandeltocht door Zuidwest-Drenthe;
  • nieuwe inzichten uit gesprekken en door het zijn in de natuur;
  • mooie oefeningen om samen doen als het moment er om vraagt;
  • ontspanning door de inspanning;
  • ruimte in je hoofd voor nieuwe inspiratie;
  • je gaat voelen wat belangrijk voor je is. 

  Je hoeft nergens aan te denken, alles is geregeld. Je hoeft alleen maar ja te zeggen, je tas in te pakken en mee te komen!

  “Het weekend ‘into the wild’ was een hele fijne ervaring voor mij. Het was voor mij compleet uit mijn comfortzone maar het vertrouwen wat Katrien mij bood, maakte dat ik dit aandurfde. Al met al heeft het weekend mij enorm veel voldoening gegeven. En de begeleiding was in alle opzichten goed te noemen, vanaf de voorbereiding t/m de nazorg.” Els

  Waarom zou je dit doen?

  Het is tijd er even uit te gaan. Tijd voor jezelf te nemen. Ruimte voor jezelf te nemen. De wind in je haren te voelen en de zon op je huid. Je hoofd leegmaken. Vanuit een nieuw perspectief naar je leven kijken.

  We leven in hectische tijden en daarin is het nodig om af en toe even los te koppelen.  Afstand te nemen van alles wat er speelt in het dagelijks leven. Afstand te nemen van je telefoon. En je even onder te dompelen in de natuur, waar het gaat over basics.

  “Katrien verstaat de kunst om er nadrukkelijk te zijn, op de juiste momenten onzichtbaar te zijn, en dan ook weer op precies het juiste moment, die hand op m’n rug te leggen als troost en steun. Het is ongelooflijk hoe ze dat aanvoelt. Heb vaak gedacht: met Katrien wil ik wel om de aarde heen wandelen.” Jan

  FAQ

  Wat moet ik meenemen?

  Je draagt zelf je eigen dagrugzak met hierin je lunch, snacks, water, iets om op te zitten en eventueel een petje/hoedje tegen de zon en zonnebrandcreme. Houd rekening met het weer dus zorg wanneer nodig ook voor warme en regenkledng. In principe gaan deze tochten altijd door tenzij het echt heel erg slecht is. Dan prikken we een nieuwe datum.

  Hoe ver gaan we lopen?

  De afstand van Into the Wild, one day is rond de twaalf kilometer. We hebben geen haast en kunnen de hele dag over deze afstand doen. Onderweg maken we stops, is er tijd voor oefeningen, een goed gesprek en wat er verder ook maar nodig is.

  Moet ik een goede conditie hebben?

  Iedereen die regelmatig wandelt of sport moet dit kunnen doen. Wel is het belangrijk dat je niet aan het herstellen bent van een blessure of momenteel een blessure hebt. 

  Wat gebeurt er als ik niet mee kan vanwege corona?

  Als je zelf corona hebt of in quarantaine moet dan kun je kosteloos annuleren of meegaan op een andere datum. Als ik corona mocht hebben of in quarantaine moet dan prikken we een andere datum. Als de regelgeving deze tochten met vier personen niet meer toestaat dan stellen we de tocht uit en gaan we op een andere datum.

  In hoeverre wordt er rekening gehouden met de corona maatregelen?

  We zijn met maximaal vier personen en lopen in tweetallen of alleen. En we zijn gedurende de hele tocht in de buitenlucht, dus genoeg ventilatie. 

  “Door “het aanwezig zijn” van Katrien, durfde ik te voelen wat er gevoeld mocht worden. Mijn hoofd kwam tot rust en mijn lijf was aanwezig. Ik heb op momenten mogen ervaren wie ik werkelijk ben. Ik heb Katrien ervaren als heel veilig. Kon volledig mijzelf zijn, waardoor ik durfde te voelen wat er te voelen viel. Katrien is aanwezig. Ze sluit zo natuurlijk aan, stemt af, weet precies wanneer wel of niet iets te zeggen. Alles, werkelijk alles wát ze zei had zin, hielp me om de weg naar binnen te vinden.” Tineke

  Met wie ga je op pad? 

  Ik ben een buitenmens en heb de afgelopen tien jaar de belangrijkste keuzes van mijn leven gemaakt in de natuur. Met mij heb je een stevig persoonlijkheid naast je, waar je op kunt vertrouwen. Ik zie je, hoor je en loop naast je. Met ruime ervaring als reisbegeleider, reisorganisator en buitencoach.

  Ik neem je buiten mee naar binnen. Ik laat je de kracht en wijsheid van de natuur ervaren zodat jij de flow van het leven opnieuw gaat voelen. Opnieuw ja! Die flow is alláng aanwezig in jou. Ze wil aangewakkerd en herinnerd worden, zodat jij je leven gaat leven zoals het bedoeld is voor jou. Zodat jij ontdek wat er ook alweer belangrijk voor je was. Dit is ook míjn reis en ik maak ‘m nu met liefde samen met jou!

  Natuurlijk wil je weten met wie je in zee gaat. Ik rondde in 2014 de HBO opleiding tot Outdoor Life Coach af en werk sindsdien al buitencoach en organisator van bezinningsreizen en wandeltochten. Ik heb tien jaar gewoond en gewerkt in Ecuador als reisbegeleider, reisorganisator & hostel eigenaar.

  Wandelen en lange trektochten maken zijn mijn passie en de afgelopen jaren heb ik in Europa met zoon en lief diverse tochten gelopen in combinatie met wildkamperen.

  Ik heb een bak aan mensenkennis en levenservaring en veel kennis op gedaan van verschillende stromingen zoals: sjamanisme, zijnsoriëntatie, mindfulness, Human Design en voice dialogue. Ik werk graag met een lach, soms een tikje confronterend. 

  Als je met mij mee naar buiten gaat dan hoef jij alleen maar je rugzak in te pakken. Ik zorg voor de rest. Kom je mee op avontuur? 

  Ons avontuur begint natuurlijk met kennismaken, dus je bent van harte welkom  voor een vrijblijvend gesprek!

   

  Katrien de Jong - Bezinningsreizen Ecuador