Into the Wild beziningstochten - Katrien de Jong

Into the Wild bezinningstochten naar Schiermonnikoog en Drenthe.

Meerdaagse tochten met een kleine groep vrouwen in de natuur.

Deze tochten zijn speciaal voor jou als je het gevoel hebt dat je jezelf kwijt bent. Dat je niet durft te doen wat je graag zou willen doen. Als je het gevoel hebt gevangen te zitten in je werk of relatie en telkens ronddraait in dezelfde gedachtenkronkels. Het gevoel dat je in tweestrijd zit tussen wat je écht wilt en verlangt en dat wat je hoofd zegt dat je moet doen. Waarschijnlijk ben je ook best moe van de spanning die dit oplevert. 

Deze tochten zijn niet een goed idee voor je als je je telefoon niet uit wilt zetten, bang bent om buiten te plassen, niet kan tegen regen of wat modder, niet wilt kamperen en niet in staat bent flinke wandelingen te lopen. Wil je dit allemaal wel? 

Lees dan hieronder verder voor alle informatie!

Into the Wild Schiermonnikoog - Katrien de Jong

Sylvia ging mee Into the Wild en zei er het volgende van: 

“De expeditie heeft mij weer laten voelen waar het leven voor mij over gaat en heeft mij laten voelen dat ik leef. Het was eenvoud, licht, plezier, spelen, mooie gesprekken, kracht, vuur, energie, natuur, aarde, vrijheid, verbondenheid, warmte, en dat allemaal in 31 uur. Trail magic, supergaaf!” 

Wat doet een Into the Wild tocht met je?

Door de oefeningen die we doen, door het buiten zijn, in verbinding met de natuur krijg je lucht en ruimte in je hoofd. Je gaat ontdekken waar je emoties vandaan komen en waarom je voelt zoals je je voelt. Je ontdekt welke gedachten en oude overtuigingen ervoor zorgen dat je veel stress ervaart en welke triggers ervoor zorgen dat je telkens in hetzelfde gedachtencirkeltje stapt.  Je gaat weer voelen waar je naar verlangt, wat belangrijk voor je is. En durft ook de stappen te gaan zetten die je daarmee gaan helpen. Uiteraad krijg je ook handvaten om zelf thuis mee verder te gaan.

Dit is veel meer dan een lekker kampeertripje. Deze tochten gaan over jou, wie jij ten diepste bent en waar jij naar verlangt. Het gaat over verbinding maken met de natuur, de elementen én de diepere lagen in jou. 

.Heleen was mee Into the Wild in Drenthe:

“De twee dagen ‘Into the Wild’ brachten mij niet alleen een mooie tocht, weer een fijne verbinding met mezelf en de natuur, maar liet me ook inzien wat voor mij belangrijk is. Het her-inner-de me wat goed voor me is. Daar kon ik o.a. voelen en ervaren wie ik van binnen ben. Die re-mind-er is zo ontzettend waardevol.” 

Wat gaan we doen?

 

 • We gaan samen een paar dagen de natuur in, in een kleine groep met minimaal vier en maximaal zes deelnemers. 
 • Vooraf hebben we een intake gesprek om samen te kijken of deze tochten geschikt voor je zijn.
 • Aan het begin van de tocht deelt iedereen haar intentie, haar vraag voor de tocht. Belangrijk dus om hier vooraf goed over na te denken.
 • We starten de tochten met een gezamenlijke oefening op een mooie plek in de natuur. Aankomen, voelen hoe je er nu bij zit, een ontspanningsoefening. Om je te helpen uit je hoofd en in het moment te komen.
 • Tijdens het wandelen is er ruimte voor individuele gesprekken met mij. We kijken dan samen naar je vraag. Door middel van vragen en oefeningen help ik je nieuwe inzichten te krijgen in je situatie of te voelen wat er op dat moment nodig is.
 • Het kan ook zijn dat we oefeningen doen in tweetallen en deze later gezamenlijk bespreken of dat we met de groep oefeningen doen.
 • In de groep delen we regelmatig waar we zitten, wat er met je gebeurt, hoe je je voelt.
 • In de avond is er tijd voor Human Design. Je krijgt je eigen blauwdruk en ik vertel je kort de belangrijkste informatie en hoe je dit kan helpen met keuzes maken.
 • En tussendoor zijn we buiten en lopen we. Zodat nieuwe inzichten weer een plekje vinden. En door het lopen worden ook veel patronen duidelijk. Waar liggen je grenzen, wanneer pas jij je aan, hoe is het om alleen te lopen, enz.
 • De wandelingen vinden vaak plaats in stilte om zo dicht mogelijk bij jezelf te blijven. Hiernaast is er zeker ook ruimte om onderling te delen.

Melina ging mee op avontuur en zei:

“Wat een ongelofelijk reis naar binnen met hele fijne begeleiding. Door de fysieke uitdaging af te wisselen met 1 op 1 gesprekken en gezamenlijke oefeningen ontstaat in korte tijd zoveel diepgang, vertrouwen en weer lucht in gedachtenkronkels dat het lijkt alsof je een week op retraite bent weggeweest. Een aanrader voor iedereen die even vastzit!” 

Data en prijzen

21/22 mei 2022 Into the Wild Drenthe NOG 1 PLEK BESCHIKBAAR!
€350,00
Inclusief: kennismakingsgesprek, 21% BTW, overnachting op de camping, alle individuele en groepsbegeleiding, human design profiel en uitleg. Kleine groep met maximaal zes deelnemers, dus veel persoonlijke aandacht. 

15/16/17/18 juni 2022 Into the Wild Schiermonnikoog Deep Dive! VOL!.
€595,00
Inclusief: kennismakinggesprek, 21% BTW, drie nachten op de camping, alle individuele en groepsbegeleiding, human design profiel en uitleg. Kleine groep met maximaal vijf deelnemers dus veel persoonlijke aandacht.

22/23/24/25 september 2022 Into the Wild Schiermonnikoog Deep Dive
€595,00
Inclusief: kennismakinggesprek, 21% BTW, drie nachten op de camping, alle individuele en groepsbegeleiding, human design profiel en uitleg. Kleine groep met maximaal zes deelnemers dus veel persoonlijke aandacht.

28/29/30 oktober 2022 Into the Wild Veluwe 
€475,00
Inclusief: kennismakinggesprek, 21% BTW, twee nachten kamperen waarvan één in het wild, alle individuele en groepsbegeleiding, human design profiel en uitleg. Kleine groep met maximaal zes deelnemers dus veel persoonlijke aandacht.

 

Belangrijke info!

 • Tijdens de Into the Wild tochten die nu op de planning staan gaan we kamperen.

 • Tijdens de tocht in mei is er de optie om je spullen vast vooraf naar de camping te brengen.

 • Tijdens de tocht op Schiermonnikoog gaan we op de fiets met alle bagage naar de camping en wandel je met een dagrugzak.

 • Tijdens de tocht op de Veluwe in oktober draag je je eigen uitrusting en eten.

 • Tijdens de tochten lopen we lange afstanden. Heel bewust. De fysieke beweging in combinatie met oefeningen helpen je in het moment en in je lijf te komen. De tochten in Drenthe (mei) en de Veluwe (okt) zijn ongeveer 20 km per dag en op Schiermonnikoog lopen we tijdens de Deep Dive flinke afstanden, variërend tussen de 15 en 30 km per dag.

 • Maaltijden neem je zelf mee. Je krijgt voor vertrek een lijst met alles wat je mee moet nemen.

 • Als je niet alle uitrusting hebt of kunt lenen van vrienden/familie dan kun je voor een kleine bijdrage ook spullen van mij huren.

 • Tijdens de Deep Dive van juni en september naar Schiermonnikoog gaan we verder, langer en nog dieper. Houd tijdens die tocht rekening met minimaal 1 dag 30 kilometer lopen.

 • De Deep Dive is speciaal bedoeld voor vrouwen die al meer gedaan hebben op het gebied van bewustwording en persoonlijke ontwikkeling, bijvoorbeeld door therapie, coaching, retraites etc én geen probleem hebben met flinke loopafstanden, vroeg opstaan, etc. 

Alle informatie over vertrektijden, wat je mee moet nemen en wat je nog meer vooraf moet weten krijg je via de mail na aanmelding. 

“Katrien verstaat de kunst om er nadrukkelijk te zijn, op de juiste momenten onzichtbaar te zijn, en dan ook weer op precies het juiste moment, die hand op m’n rug te leggen als troost en steun. Het is ongelooflijk hoe ze dat aanvoelt. Heb vaak gedacht: met Katrien wil ik wel om de aarde heen wandelen.” Jan

FAQ

Ik heb geen eigen uitrusting, kan ik dit lenen?

Wij hebben een aantal items die je voor een kleine bijdrage kunt huren. Ook is het een goed idee om eerst even bij familie en vrienden rond te vragen. Vaak kom je dan al een heel eind. Laat het vooral geen belemmering zijn, bel me gerust om te overleggen. 

Wat moet ik meenemen?

Je draagt zelf je eigen rugzak met hierin een tentje, slaapzak, matje, je kleding en persoonlijke spullen. Verder ontbijt voor en lunch voor twee dagen, water, een notitieboekje, zonnebrand crème en overige toiletartikelen. Mocht dit echt niet lukken qua fysieke omstandigheden neem dan even contact met me op om te overleggen. Uiterlijk een week voor vertrek ontvang je een e-mail met alle informatie die je nodig hebt voor de tocht. 

Moet ik een goede conditie hebben?

Iedereen die regelmatig wandelt of sport moet dit kunnen doen. Wel is het belangrijk dat je niet aan het herstellen bent van een blessure of momenteel een blessure hebt. En je kunt natuurlijk zelf  een beetje trainen met lopen met rugzak in de weken voor de tocht. 

Wat gebeurt er als ik niet mee kan vanwege corona?

Als je zelf corona hebt of in quarantaine moet dan kun je kosteloos annuleren of meegaan op een andere datum. Als ik corona mocht hebben of in quarantaine moet dan prikken we een andere datum. Als de regelgeving deze tochten met vier personen niet meer toestaat dan stellen we de tocht uit en gaan we op een andere datum.

Door “het aanwezig zijn” van Katrien, durfde ik te voelen wat er gevoeld mocht worden. Mijn hoofd kwam tot rust en mijn lijf was aanwezig. Ik heb op momenten mogen ervaren wie ik werkelijk ben. Ik heb Katrien ervaren als heel veilig. Kon volledig mijzelf zijn, waardoor ik durfde te voelen wat er te voelen viel. Katrien is aanwezig. Ze sluit zo natuurlijk aan, stemt af, weet precies wanneer wel of niet iets te zeggen. Alles, werkelijk alles wát ze zei had zin, hielp me om de weg naar binnen te vinden.” Tineke

Waarom zou je met mij op pad gaan?

Ik ben een creatief buitenmens met ruime ervaring als coach in de natuur. Met mij heb je een stevig persoonlijkheid naast je, waar je op kunt vertrouwen. Ik zie je, hoor je en loop naast je. De ene keer zacht, een andere keer juist confronterend en met pit.

Ik neem je buiten mee naar binnen. Ik help je met ontdekken waar je emoties vandaan komen, waar je stress van krijgt, welke gedachten en overtuigingen je blokkeren.

Jij gaat hierdoor de flow van het leven opnieuw voelen. Opnieuw ja! Die flow is al aanwezig in jou. Ze is alleen verstopt. En hoe meer je dit gaat doorzien, hoe meer jij kunt leven op een manier waar je gelukkig van wordt. 

Mensen die met me werkten zeggen o.a. dit:

"Wat jou onderscheid van anderen is je oprechte voelbare liefde voor en verbondenheid met de natuur en daarmee het leven en alles wat daarin is. Voor mij opent dat iets, een natuurlijke ruimte waarin ik mag zijn. Ik voel bij jou geen verborgen agenda, oordeel, of onderstroom. Het voelt open en vrij." Sylvia

"De sessies met Katrien uitleggen? Onmogelijk. Ik noem het magie. Je onderbewustzijn bepaalt je traject en wat er tijdens een sessie naar voren mag komen. Katrien observeert en gidst en “is” er. Bij Katrien kun je jezelf zijn. Je mag praten, lachen, huilen, boos zijn en ook stiltes zijn welkom. Ze voelt alles haarfijn aan, weet precies de juiste vragen te stellen en wanneer wel of niet iets te zeggen, en doorziet de achtergrond van wat er speelt. Ze begrijpt je, loopt met je mee en helpt je, met de natuur als hulpmiddel, om weer dichter bij jezelf te komen en het pad te bewandelen wat goed is voor jou. Ze neemt je buiten mee naar binnen”. Natascha

"Katrien is een ervaren, open, liefdevolle, respectvolle coach die goed kan laveren tussen bieden wat er nodig is en tijd en ruimte nemen en geven." Willemieke

"Katrien, je was ver weg genoeg om mijn eigen ruimte te laten zoeken, en zo nabij op de momenten dat ik het zó nodig had. Er was een heel natuurlijk gevoel van vertrouwen, alsof ik je al veel eerder had ontmoet. En je voelde feilloos wat ik nodig had." Judith

"Ik heb Katrien ervaren als heel veilig. Kon volledig mijzelf zijn, waardoor ik durfde te voelen wat er te voelen viel. Katrien sluit zo natuurlijk aan, stemt af, weet precies wanneer wel of niet iets te zeggen." Tineke

In 2014 rondde ik de HBO opleiding tot Outdoor Life Coach af en sindsdien werk ik als coach in de natuur en ben ik organisator van bezinningstochten. Ik noem mezelf graag een creatieve avonturier. Ik ben gek op lange wandeltochten, wildkamperen en andere buitenavonturen. Verder is mijn creativiteit is belangrijk voor me, een plek waarin ik tot rust kom door te haken, breien, tekenen en schilderen.

Bewustwording en persoonlijke ontwikkeling zijn de laatste vijftien jaar steeds meer deel van mijn leven geworden. Ik leer altijd, door middel van cursussen, trainingen en mijn eigen proces. Ik volg graag mijn hart en ben dan ook vaak in mooie avonturen gestapt. Zo woonde ik tien jaar in Ecuador waar mijn ondernemerschap begon in de vorm van hostels runnen en reizen organiseren.

Ons avontuur samen begint natuurlijk met kennismaken, ik ga dan ook graag met je in gesprek! Je kunt me altijd mailen voor een afspraak: info@katriendejong.nl of bellen/appen via: 06-52862479.

Subscribe To Our Newsletter

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

You have Successfully Subscribed!