06-52862479 info@katriendejong.nl

Groepen

Buiten zijn werkt stressverlagend en zorgt voor nieuwe inspiratie!

Naast het verzorgen van individuele trajecten kun je bij mij ook terecht voor groepsactiviteiten in de natuur. Denk hierbij aan stiltewandelingen, inspiratie tochten en diverse workshops.

Naar buiten gaan is goed voor iedereen, door de verschillende werkvormen ontstaat er meer verbinding met elkaar en met de natuur om ons heen.

  • Preventief: burn-out en stress gerelateerde klachten nemen steeds meer toe en inmiddels is ook wetenschappelijk aangetoond dat alleen al zijn in de natuur stress verlagend werkt. Tijdens de workshops gericht op preventie neem ik kleine groepen mee de natuur in waar we vooral werken met ontspanning, stilte en mindfulness oefeningen. Licht en juist zeer effectief.
  • Ter inspiratie of teambuilding. Door samen buiten aan de slag te gaan kan er vanuit een nieuw perspectief naar de werksituatie gekeken worden. Ook heeft buiten zijn een positief effect het werken met vanuit intuïtie en het verbinden met elkaar. Door verschillende oefeningen te doen in en met de natuur kun je met een frisse blik samen weer nieuwe stappen zetten. Verschillende opties zijn mogelijk vanaf een dagdeel tot een aantal dagen met elkaar de natuur in.

Groepsactiviteiten voor bedrijven

Het zijn in de natuur is bij uitstek geschikt om te combineren met persoonlijke en ook teamontwikkeling. Er zijn verschillende activiteiten mogelijk die helpen met verbinden, openen en zorgen voor diepgang in het groepsproces. 

Stiltewandelingen
Met elkaar het bos in, niet druk pratend zoals vaak het geval is maar juist in stilte. Samen wandelen in stilte zorgt voor een verbinding op een andere manier. Je bent meer in verbinding met de omgeving en het moment. Stiltewandelingen kunnen prima worden ingezet tijdens trainingsdagen. Of andere activiteiten waar veel met het hoofd gewerkt wordt. Stiltewandelingen zijn zeer geschikt om weer even met beide voeten op de aarde terecht te komen. Uit je hoofd, in je lijf. 

Stress release wandelingen
Steeds meer mensen hebben klachten gerelateerd aan stress. De stress release is daarom Ideaal tijdens drukke trainingsdagen of tussendoor op het werk. Tijdens de stress release wandeling lopen we eerst een kwartier in stilte om te  ervaren hoe het nu is. Vervolgens bekijken we in tweetallen welke vraag er speelt in het moment. En hierna gaan we spelen met aandacht. Volledig naar binnen, volledig naar buiten en allebei. Tot slot pakken we de beginvraag weer terug en kijken vanuit een nieuw perspectief naar het antwoord. 

Inspiratiewandelingen
Een dagdeel het bos in met een kleine groep. Door middel van diverse oefeningen kijk je vanuit een nieuw perspectief naar jezelf en de situatie om je heen. De natuur is in te zetten als spiegel, waar iedereen weer iets anders inziet. Zeer geschikt voor kleine teams op zoek naar nieuwe richtingen en mogelijkheden. Laat de natuur je inspireren en kijk met een frisse blik naar de huidige situatie.

Nature quest
Een hele dag struinen door het bos en over de heide. Een combinatie van stilte, inspiratie, oefeningen alleen, in tweetallen en met de groep. Even niet bezig zijn met de dagelijkse beslommeringen van kantoor. Maar juist met elkaar de natuur in. Om zo op een andere manier tot verbinding te komen. Met je kop in de wind op avontuur met jezelf en je collega’s. Mogelijk op verschillende locaties zoals bijvoorbeeld Nationaal Park Drents-Friese Wold, Nationaal Park Dwingelderveld, Schiermonnikoog, Holtingerveld of op een lokatie naar keuze.  

Natuurcoaching voor management
Leer als leidinggevende hoe je zelf een gesprek kunt vormgeven al wandelend. Hoe pak je het aan, een wandeling met je medewerkers. Bijvoorbeeld het functioneringsgesprek? Welke eenvoudige vormen van natuur- en wandelcoaching kun je eenvoudig inzetten zodat je gesprek meer diepgang krijgt.

“Samen met ons team de natuur in gaan met Katrien heeft ons erg goed gedaan. Er was eindelijk tijd en ruimte voor een goed gesprek en oprechte aandacht voor elkaar. Juist omdat we weg waren van kantoor konden we rustig met een nieuw perspectief naar onze reorganisatie kijken.” Bert, Assen

Met wie ga je op pad?

Met mij. Katrien de Jong. Outdoor Life Coach en organisator van bezinningsreizen. Na tien jaar wonen en werken in Ecuador nu met beide voeten op de grond in Drenthe. Als begeleider in de natuur houd ik van humor, ben ik helder en sta met beide voeten op de grond. Ik sta stevig naast je in alles wat er voorbij komt.

Ik beloof je dat je na een dag buiten met mij ontspannen, zekerder en met een heldere, frisse blik weer naar huis gaat! Laat mij je helpen te luisteren naar je eigen ja's én nee's en vanuit daar keuzes te maken. Ga je mee op avontuur? 

Pin It on Pinterest

Share This