06-52862479 info@katriendejong.nl

Wat zeggen mensen die met mij gewerkt hebben:

 

Katrien verstaat de kunst om er nadrukkelijk te zijn, op de juiste momenten onzichtbaar te zijn, en dan ook weer op precies het juiste moment, die hand op mn rug te leggen als troost en steun. Het is ongelooflijk hoe ze dat aanvoelt.

Ze is een intelligent, prachtig “oer”mens, zuiver in denken, met een warm en begripvol hart. Heb vaak gedacht “Met Katrien wil ik wel om de aarde heen wandelen” denk dat ik dan nog niet uitgepraat ben en nog steeds feedback krijg en het soms ook kan geven. Zit je in een maalstroom van gedachten en emoties en ben je de verbinding met jezelf kwijt? Het meest probate geneesmiddel is de natuur. Katrien kan jou leren hoe de natuur jou ingrediënten toedient waardoor je controle krijgt over jouw gedachten. Door bewust de natuur in te gaan, ontstaat een verbinding tussen jou innerlijke en jou extensie. Vergeet even de druk van de tijd en laat je leiden door wind zon en regen. De natuur spreekt jou toe! Laat jou zien dat als je vanuit natuurlijk gedrag leeft, je tijdloos wordt.” (JS, Amsterdam).


Vorige week de prachtige NS-wandeling Dieren – Velp gelopen met Katrien. Mijn eerste live kennismaking met haar. Wat een fijne vrouw, zo makkelijk toegankelijk en down-to-earth. Tijdens het lopen, door de sneeuw!, veel oefeningen meegekregen die leidden tot verdieping van al eerdere inzichten. Met praktische handvaten om er anders naar te kijken én ook anders mee om te gaan. Fijn om zo een doordeweekse werkdag een andere invulling te geven die veel meer bracht dan ik van tevoren had gedacht!” (AD, Nijmegen).


Ik zou iedereen aanraden om voor coaching in de natuur te gaan. En dan vooral om dat bij Katrien te doen. Ik vond het heerlijk om even uit de stad te zijn en de stilte op te zoeken in Drenthe. Je rijdt letterlijk een eind(-je) weg en kunt daardoor even uitblazen voordat je in gesprek gaat met Katrien. Dit is al een investering op zich, omdat het reizen je de tijd geeft om rustig na te denken over wat je  precies wilt bereiken met de coaching en ook om de drukte van de afgelopen weken opzij te zetten en helemaal ontspannen het gesprek te beginnen. Ook na het gesprek is het heel fijn om nog tijd voor jezelf te hebben. Even lekker ergens iets eten en het gesprek nog eens door je heen laten gaan.

Ik vind Katrien een hele fijne persoonlijkheid. Zij luistert goed naar waar je aan wilt werken en met het stellen van de juiste vragen en het doen van oefeningen in de natuur, bereik je wat je wilt bereiken. Na drie gesprekken is mijn situatie helderder geworden en heb ik knopen doorgehakt. Had ik dit in mijn eentje gedaan, dan had dit alles véél langer geduurd. Nu kan ik verder.” (OO uit Amsterdam,).


Al wandelend met Katrien voelde ik mij helemaal op mijn gemak. Wandelen in de natuur is ook de ideale manier om tot een goed gevoel te komen. Samen konden we met een heldere blik kijken naar de onderwerpen in mijn leven. Ik kan iedereen dit coachingtraject aanraden die behoefte heeft aan meer zelfinzicht.” (ME uit Assen).


Een bijzondere dag meegewandeld op het Drenthepad. Ik maakte afspraken, ik liet onzekerheid achter en nam mee van deze dag dat ik als een rots mijn rechten zou verdedigen. We hebben ook een stuk in stilte gelopen, ook heerlijk om met je eigen gedachten over het oerveld te lopen. Na 10 kilometer wilde ik alleen nog maar nadenken over de concrete acties voor de toekomst. Ik had alles verteld, ik had alle soorten emoties voorbij laten komen. ” (CE uit Drenthe).


“Net drie weken uit mijn werk, in verband met boventalligheid, zat ik vol met emoties; boosheid, teleurstelling, verdriet. Maar ik zat ook met de vraag; wat moet ik met de toekomst, welke keuzes moet ik maken, wat wil ik nu echt? Op 23 mei mocht ik op de nationale wandelcoachdag een halve dag met Katrien optrekken. Eerst een inspirerende workshop en daarna een individuele wandeling. Nou ja, wandeling…verder dan 300 meter zijn we niet gekomen. Dat was genoeg. De natuur hielp mij om mijn emoties te uiten en een plek te geven. Het heeft me geholpen om afstand te nemen van werkgever, om letterlijk en figuurlijk wat ‘stront’ op te ruimen. Maar daarna ook om naar de toekomst te kijken. Een prachtige open ruimte lag voor me: een zandvlakte, een heideveld en prachtige bloemen. De toekomst ligt voor me open, er is zoveel moois nog te ontdekken. Wat ging ik blij naar huis.

We zijn ondertussen een paar weken verder en ik heb er zoveel aan gehad. Mijn boosheid naar mijn werkgever toe is er niet meer en ik heb het gevoel dat het klaar is. Af en toe vraag ik me af of de negatieve gevoelens wel echt weg zijn, maar het is gewoon zo.

Ik ben heel blij, want het heeft me een stuk ontspanning gebracht. Ik kan nu genieten van het vrij zijn en me richten op een nieuwe toekomst. Ik vond het heel bijzonder om te ervaren hoe je samen met Katrien door de natuur geholpen kan worden in lastige situaties. (SO uit Friesland).


Het buiten-zijn en gebruik maken van de omgeving heeft me erg geholpen om de thema’s tastbaarder te maken en tot de kern te komen. Het buiten-zijn en je bewust zijn van waar je bent helpt ook om bij het gevoel te komen, te ‘landen’ zeg maar. Katrien is flexibel en weet zich goed aan te passen aan de persoon die ze  coacht. Soms verdwijnt ze bijna naar de achtergrond, om even later weer volop aanwezig te zijn, al naar gelang wat de situatie nodig heeft. En ze zet heerlijke thee!” (FA, Friesland).


Onwijs bedankt voor deze mooie ochtend! Ik vind het heel bijzonder om te ervaren wat Outdoor Life Coaching voor me heeft betekent. Een bijzondere ochtend waardoor ik meer vertrouwen heb gekregen om te gaan genieten van mijn zwangerschap.” (MG uit Overijssel).


“Ik heb contact gezocht met Katrien toen ik het gevoel had dat een burn-out op de loer lag. Mijn gesprekken met Katrien hebben mij geholpen om met afstand te kijken naar mijn werk en naar hoe ik daarmee omga. Met de inzichten die dit heeft opgeleverd, lukt het mij weer om op een professionele ontspannen manier te werken.” (MK uit Arnhem)


“Katrien nam me mee naar buiten én naar binnen. Door haar en de natuur voelde ik me opengaan en opbloeien, en dat in de herfst!” (CH uit Drenthe).


 Outdoor Life Coaching is een effectieve en inspirerende ervaring waarbij de omgeving sterk meewerkt bij de coaching. Deze coachingsvorm is echt iets dat je zelf het beste kunt ervaren om te zien hoe het werkt. Katrien is een zeer deskundige en effectieve coach die zeer goed luistert, structureert, de juiste vragen op het juiste moment stelt, je uitdaagt om dieper te kijken en de voorwaarden schept voor een zeer waardevolle leerervaring die nog lang doorwerkt. Ik kan iedereen aanraden Outdoor Life Coaching zelf te ervaren.” (SW uit Den Haag)


“Ik heb de coaching door Katrien als zeer verhelderend ervaren. Ik vond het geweldig om te ontdekken dat ik de antwoorden op veel levensvragen zelf al bij me had. Katrien helpt je bij het vinden van deze antwoorden door een bijzondere manier van vraagstelling en het begeleiden van oefeningen in de natuur. De frisse lucht maakt dat je even uit de dagelijkse sleur wordt getrokken en van een afstandje naar je eigen leven kunt kijken. Door Katrien’s enthousiaste en humoristische manier van doen, kun je je helemaal aan de coaching overgeven. (MR uit Drenthe)


“Ik vond het prettig om met iemand te praten die me niet kent, die me d.m.v. hetgeen er is in de natuur een spiegel voorhoudt en kritische vragen stelt. Het coachen in de natuur is een originele manier die wel bij mij past. Ik vond het bijzonder hoe ‘soepel’ het ging. Ik kon me goed de vergelijkingen tussen het leven en dat wat je in de natuur ziet voorstellen. Wat ik na de 3 afspraken heb bereikt is veel meer inzicht in wie ik op dit moment ben, wie ik wil zijn en wat ik wil doen. Dat zorgt voor een stuk rust. Katrien is een prettige gesprekspartner die je een spiegel voor durft te houden. Ook straalt ze een rust uit, iemand die oprecht van de natuur geniet. (EV uit Leeuwarden)


“Ik vond het traject Follow your Heart een bijzonder mooie ervaring. Bijzonder hoe de natuur een metafoor kan zijn voor mijn eigen leven en door actief te zijn ik meer inzicht krijgen in mijn manier van doen. Ik vond het erg plezierig om bewuster te worden van wat ik eigenlijk wil en waar ik tegen aanloop; wat me belemmert mijn hart te volgen. Tijd nemen voor mezelf, bewust stilstaan, niet te hard willen dan verlam ik. Het meest is me bijgebleven het pad waar wil ik heen en waar sta ik nu. Het snelle doorgaan, terwijl langzaam zo veel fijner voelde.” (MD uit Groningen)


De verrassende oefeningen met een fysieke component hebben mij nieuwe inzichten opgeleverd. Daarmee kan ik mij meer focussen op wat ik nog wil bereiken cq belangrijk vind. Letterlijk op mijn stoel van de toekomst gaan zitten of op die van een ‘alter ego’ heeft me verrassende nieuwe inzichten gebracht.” (MR uit Friesland)


“Ik vond het een bijzondere ervaring om deze life coaching in de natuur en buitenlucht te doen. De kunst om telkens weer een mogelijkheid te zien om het gesprek te koppelen/linken met de locatie/natuur ter plaatse. Wat me het meest is bijgebleven is dat ik mezelf niet altijd naar beneden hoef te halen en ervan uit mag gaan dat ik nuttig en nodig ben. Katrien weet goed telkens zelf te laten spiegelen en ook aspecten uit de omgeving toe te passen bij het gesprek op dat moment.” (NE uit Overijssel)


“Ik heb het ervaren als een goede manier om mijn eigen gedachten wat meer te structuren en over zaken na te denken die ik in gesprekken met naasten niet snel aankaart. Katrien stelt vragen op de juiste manier waardoor je aan het denken wordt gezet. Het buitenaspect vind ik zeer positief aangezien je aan het “kletsen” bent tijdens in wandeling ipv een praatsessie bij een praktijk. Het traject heeft zeker een positieve uitwerking gehad. Door het bewust bezig zijn met jezelf ben ik een pro actievere weg ingeslagen waarbij ik geloof heb in de doelen die zijn gesteld. Ik heb tijdens de afgelopen periode een groei doorgemaakt in het hervinden van mezelf. Ik heb Katrien ervaren als een evenwichtige persoon waarbij je op je gemak bent. Ze is goed in het sturen van het gesprek. Ze oordeelt niet maar is in staat het oordeel bij jezelf te leggen. Ze helpt me bij het uitspreken van gedachten die ik normaal niet snel uit zou spreken of zou durven denken. (DC uit Leeuwarden)

Pin It on Pinterest

Share This